Popular Posts

Monday, July 26, 2010

Majlis Perkahwinan Maya - Ustaz Firdaus Sulaiman


Tuanku, jikalau ada penderhaka mengganggu Tuanku Permaisuri, usahlahlah ditikam dengan keris lighsaber Tuanku itu, cukuplah Tuanku ketuk kepala depa dengan benda alah ni..
Ustaz Ismail Kamus yang sudi menceriakan majlis dengan ceramahnya. Punyalah pada... ada ke saya kena berceramah dok atas pelamin? Usaha sedang dijalankan untuk upload rakaman audio ceramah. Kalau nak dengar rajinlah mai ke SINI.
Kalau ceramah Ust Ismail Kamus, disebalik mesej yang nak disampaikan, memang penuh dengan gelak ketawa...
Me any my whole family... with the newly wed
Enam sepupu... bukan Enam jaha***
Makan... makan.. makan... makan... makan..
"There is a great disturbance in the Force" - Emperor Palpatine
Upacara akad nikah dilakukan sendiri oleh Ayah

Hantaran dari Pengantin Perempuan
Lonely.. I am so lonely.. I'have got nobody...to call my own (sekejap je...)
Inilah dia Sakinah, tukang kipas sejati yang boleh membeli jiwa anda!

The band of Brothers.. .

Mengambil berkat dari my latest addition - Muhammad Al Muqarrabin
Ada kisah disebalik sketsa ini... kena tanya kat Ustaz Firdaus
Y Bhg Dato Dr. Mohd Azhar Yahaya (my cousin) mengarahkan agar hantaran diperiksa satu persatu - confirm ok
Ucapan ayah sebagai tuan rumah mengalu-alukan kedatangan rombongan pengantin lelaki
Ucapan balas Y Bhg Dato, wakil pengantin lelaki - Yb Dato juga adalah rakan setugas ayah
Apa ke halnye hantaran tu letak kat belakang, kita yang didepan ni yang nak menengoknya, bukan kamu tu.. lekas bawak ke depan.... (ujar Pak Uda)
Ni hah group Ustaz-ustaz kita...

Delegasi pengantin lelaki yang datang dari jauh untuk meraikan majlis
Bacaan doa selamat
Sireh Junjung sebagai pembuka kata
Ayahanda (pak Chu) membuka jalan untuk mendapat keizinan pengantin perempuan untuk dinikahkan
Pengantin perempuan membacakan keizinan

Not the whole bunch.. takde dalam gambar - my son, Muhammad Al Muqarrabin, my Bro Mohd Adlan and Aisyah Humairah, Fizi's daughter
Depa ni tukang sakat pengantin aje... takpe nanti turn kome..
Pengantin diapit oleh Tukang Penyepit yang diimport khas... besfren la katakan.. kesian kenapa tak dikipaskan adikku yang kepanasan itu...
Doa seorang isteri...
Wooppsss.. tengah doa ke... takpe.. janji dia bukan "tukang kipas"..
Siapa yang baca doa? Pengantin ka or the Tuan Qadhi?
Pengantin Perempuan menyarungkan cincin...
Pasni frame elok-elok ye...penat along ambik gambo..

Maaf dipinta... kepada pengunjung Blog ini yang mana say difahamkan ramai anak murid Ustaz Firdaus dok bertanya, bilalah gamaknya gambo2 majlis tempoh hari akan disiarkan... harap bersabar je.. Innalaahu ma'a sabirin.. hehhe ada masalah teknikal sikit dengan line internet penulis blog & tambahan pula penulis juga terlibat dengan persiapan untuk Audit ISO di pejabat & Projek 5S. Belum masuk beban kerja harian & perjanjian untuk disemak dan dibetulkan masuk bertali arus. Kalau tak percaya, tengok & compare sendiri bulan Julai ni berapa posting aje yang ada! So penulis akan upload gambo2 yang ada sikit-sikit ye... jgn marah. Rajin-rajinlah melawat posting ini - so stay tuned to this posting. Enjoy the photos. Inilah nasibku... dia gak tukang ambik gambo, dia gak tukang edit & pilih, dia gak tukang upload... kena kutuk pun dia gak yang kena.... huhuhuhuhu..

In addition to the photos contained herein, there is another blog on selected & manipulated photos appearing at http://hairimanipulasi.blogspot.com/2010_07_01_archive.html

No comments: