Popular Posts

Monday, March 31, 2008

Lotusphere 2008 Florida




The car was cool, it was the latest Ford Mustang 4.0 V8 - aku sewa selama seminggu for USD9-00 per day. Petrol isi sendiri, lain rega. Thanks to our GPS system comprising of my trusted PDA (software Igo My Way 2006 Plus - with the latest Florida & Atlanta map). Kalau takde benda ni... sure sesat kat US.... ini dia siap kasi directions jalan mana mana nak elak tol.... Our connecting flight from Atlanta was stranded due to bad wheather - tah due to the global warming, cuaca in US pun berubah dengan dahsyat sekali - so kali ni Atlanta yg tak pernah turun salji for the past 15 years or so tetiba snowing... sejuk gila la masa tu... 6 hours delay... so boleh lah claim from our travel insurance RM600 sebagai pampasan....

While my wife sibuk-sibuk attending the Lotusphere Conference kat swan & Dolphin Hotel, I went jalan2 in Disneyland. Habis semua Disney resort aku masuk, siap naik boat sekali... relaks... betul-betul relaks... Yang best sekali - Universal Studios, Orlando.

Kome kalu nak tengok lagi banyak gambo, baik le datang rumah aku tengok kat PC ye.... Kat Universal, sempatlah naik a few roller coaster rides like the Return of the Mummy, Spiderman, VR shows such as The Terminator, Shek & masuk Jurrasic Park serta the Jaws rides... In 2 years times, Universal akan bukak a replica of its Orlando Park... so tunggulah kemuncullannya... khabornya rega tiket dalam RM400 per day... still murah daripada terpaksa naik flight ke US... anyway tiket masuk Universal & sewa kereta kita org beli secara onlike daripada website... For Universal, it was USD85 seorang valid for 9 days from date of first usage... print aje sendiri sebab depa kasi tiket tu dalam bentuk PDF File.

Kereta lak ambik kat Priceline.com... sepatutnya dapat kereta ekonomi aje, tapi sebab flight sampai Orlando lewat, kereta yang ditempah dah habis, so depa offer kereta dua pintu gak... pada rega yang sama USD9-00... dia pun tak kasi tau kereta apa- depa kasi kunci & suruh collect kat parking lot - terkejut gak tengok kereta tu... takkan la kereta sport camni kot.... nasib la ye.... From the Car Rental Collection Center to Disney Carribean beach resort adalah dalam 20km away... dah malam... ada tah berepa kali tertekan minyak kuat sikit... jalan licin sebab hujan, hanpir2 lagi langgar lampu merah... gila power... I was told that the car reganya USD25K.... kalaulah Gomen tak buat duit dgn AP kat Pidah tu... tentu kereta yang best macam ni aku boleh beli... nak buat macam mana, kita org Bolehland.... semuanya boleh belaka... tak payah buat kereta. ambik aje untung cukai depa yang eksport kereta ke Bolehland... terus jadi kaya!!! So memikirkan semua itu, kami pun singgahlah ke spaceshuttle kat Florida ni - manalah tahu, untung-untung dapat merasa "Naik Roket Pergi ke Bulan.. untuk Keadilan"...

Imagine... I bought myself seluar Dockers Ori... kat sini cuma dalam USD17 aje... way back home tah berapa ratus ringgit... so belanja sakanlah... sebab barang murah...