Popular Posts

Monday, December 22, 2014

Photoshoot December 2014

 

Ayah janji nak ajar fotografi masa cuti sekolah ni, tapi tak ada masa nak ajarkan sendiri. Hah! sekarang apa macam? Susah jugakan? Bukan main petik shutter aje. Ayah dah tunaikan janji dan bawa kamu berdua (Jamilah dan Husna) ikut sessi belajar asas photografi yang diadakan secara percuma oleh seorang sifu di Galeri Shah Alam dan kita terus buat photoshoot. Lepas ni ayah nak kamu berdua hasilkan gambar yang best, lebih baik dari apa yang ayah hasilkan. Bolehkan? Nak buat dan hasilkan gambar yang cantik tak boleh malu-malu. Tu sebab majoriti lensa yang ayah miliki kesemuanya prime lens - takleh nak zoom langsung. Kita zoom dengan kaki kita, mendekati subject. Terima kasih kepada Cikgu Adhadi dan tenaga pengajar yang lain yang memberikan tunjuk ajar kepada para peserta semalam.

No comments: