Popular Posts

Tuesday, September 02, 2014

Merdeka Memancing Trip 2014


Layan rentapan si ikan toman... eh... laut takde si toman... yang ada si tongkol

Tak sabar nak berpijak ke daratan...boleh tergelincir la pulak
Sunset at an undisclosed location

Blue Lagoon wannabe...
Come to papa...

Ikan coral apakenama... khabarnya sodap

Dahsyat juga tarikan (sitongkol) Stonecold ni...
Ini pulak rentapan dari si Kerapu
Sdr KDin tak main ikan kecik-kecik... dia target tenggiri batang je
Tenggiri selamat dinaikkan
Happy faces...
Nampak dasar... bersihnya pulau ini
Stonecold berjaya dijinakkan
Bro... lu jangan tiru wa punya trademark boleh?
sumber gambar dari http://en.wikipedia.org/wiki/Stone_Cold_Steve_Austin

Mizie pun champion juga di bot sebelah
Macam nak bahagi harta pusaka aje..

Blue Lagoon quality
Dah lama penulis tak buat aktiviti snorkeling ni...
The A Team. B Team dah balik dulu.
Kat belakang kami, Ex CEO Proton Dato Syed Zainal enjoying the food

ABC yang best
Bab ni yang menyebabkan tempat makan ni masuk TV
 

Apa macam... biarlah hasil bidikan kamera yang menceritakan segalanya. Ada sesiapa yang berani nak ikut untuk next trip ke lokasi rahsia ini? .... Terima kasih daun keladi kepada organiser, Sdr Azizi Muda, KDin dan kawan-kawan yang lain yang bersusah payah mengajurkan trip ni... memang dah bertahun tak pi memancing. Sangat berpuas hati!!!

Note : the last two photos adalah hasil bidikan camera milik Sdr Hasnul. Shot taken by my wife. Shots straight Out of  Camera (OOC) agak kelam. Penulis dah enhanced sikit gambar asal dan hasilnya quite ok juga for a P&S underwater camera Olympus Tough 820. Settings of the above two shots penulis dah embed kat dalam gambar for evaluation purposes.

No comments: