Popular Posts

Friday, September 07, 2012

Trip to Bandung

Hangpa yang nak pi ke Bandung boleh baca link ini. Dan blog yang penuh detail dengan dahsyat sekali ada di sini. Amat menarik kan?


Exchange rate as of 12 September 2012

Those yang nak ke sana, kalau nak murah boleh ikut penulis. Kita kena cari tarikh yang sesuai. Isu transport dan accommodation yang murah tapi selesa takde masalah, sedara mara penulis boleh tolong uruskan.

Pernah penulis katakan dulu, tak perlu beli direct flight tiket dari KLIA ke Bandung. Selalunya tiket terus ke Bandung agak mahal sedikit for budget tourist. Ada baiknya sekiranya pengunjung merancang perjalanan atau singgah dulu di Jakarta atau sekiranya masih nak terus ke Bandung, ada perkhidmatan shuttle bus dari Bandara langsung ke Bandung.

http://pemadumoda-primajasa.blogspot.com/2012/05/angkutanpemadu-moda-primajasa-bandung.html

http://www.xtrans.co.id/index.php?pg=7c7189717e717e

Haa.. pilih la mana satu kome nak gunakan. Bas panjang atau van. Masa perjalanan dah ada dinyatakan. Sewajarnya kalau nak ke sana kita tak perlu lagi bergantung kepada tour guides.Kalau naik Primajasa turun kat Bandung Supermall. Boleh terus enjoy main-main kat Trans Studio Bandung. 

Tapi kalau ada shuttle bus dari Bandara terus ke Menara 165 kan ke bagus! Lama dah penulis tak pi recharge sessions!

So see you guys in Jakarta/Bandung!

No comments: