Popular Posts

Wednesday, March 30, 2011

NIKON Malaysia's 10th ANNIVERSARY CELEBRATION

The title and link is self explanatory. The 10 free seminars/talk is a steal - free of charge. DSLR users dapat service sensor kamera free! And there are also contests ... I am sending my wife to take part.

http://www.nikon10.com.my/

See you there!

Penjejak Awan

It has been a couple of months since I became the proud owner of my new ride. Its a gift from my wife. Unlike some friends of mine yg lebih selesa menunggang kuda asli, (how I wish I can afford one) the one that I have is made of aluminum alloy and weights less than 11.5kgs and it is a foldie white in colour codenamed "cloud": If you guys see someone riding a white foldie near TESCO/Shah Alam Stadium after fajr prayers, that person would probably be me! Kalau petang-petang ... jika cuaca mengizinkan, that lonely figure riding a white foldie in almost white attire and white helmet kat Subang Jaya lakes, happily buat lap in the abandoned go--kart race track..... tegur-tegurlah ya.

Do not underestimate its small size..... its is amazingly fast and nimble... petang semalam a much younger chap on a racer thought he can run circles around the cloud... boleh tahan jugak cloud ni, walaupun ianya cuma ada 3 gears and it is not built for speed though...

I now own two foldies - mind you that these are their real names printed on the bikes' frames - the first is "WIndy" and now the second, "Cloud".... kebetulan aje tu kot? Wind and Cloud..... (Fung Wan theme song blaring on the background).....hmmmmm...

Thursday, March 24, 2011

Contoh Surat Wasiyat dan Pesanan Terakhir Seorang Muslim (English)

Nota : Anda juga mungkin mahu merujuk kepada link terdahulu (Dalam bahasa melayu) iaitu di http://superstage.blogspot.com/2009/09/contoh-surat-wasiat-pesanan-terakhir.html

[In the Quranic words - In the name of Allah, The Most Gracious, Most Merciful]

Praise be to Allah, peace and blessing of Allah be upon His Messenger, the Prophet Muhammad S.A.W., the last of the Prophets.

THIS IS THE LAST WILL of me, ( insert name ) NRIC No ( ) of ( address ) duly affirmed and witnessed by the undersigned witnesses that I am of healthy and sound mind which enable me to appreciate the nature of the will and the responsibilities it entails; and who bear witness that there is no God except Allah; alone with no associates and Prophet Muhammad (s.a.w.) is his slave and Messenger and Paradise is true and so is Hell; Hereafter (akhirat) is no doubt coming and Allah resurrects those in graves;

I enjoin my children, family and relatives to fear Allah Azzawajalla and to obey Him and to remain firm on His syariat and religion and they shall not die unless they are Muslim;

I also enjoin that when the span of life of His creatures is arrived, as determined by Allah, they shall be careful with my estate, by paying the expenses for the purpose of my funeral ceremony and burial, then to discharge of my debts which have been liable on my zimmah.

I now hereby acknowledge in the presence of those witnesses that such debt shall be paid to:
(i) (state name or names) in the amount of (state amount);
(ii) (state name or names) in the amount of (state amount);
(iii) (state name or names) in the amount of (state amount); and then,

the payment of my legacies out of one-third from my estate to:
(i) (state name) in the amount of (state amount);
(ii) (state name) in the amount of (state amount);
(iii) (state name) in the amount of (state amount);and then

the distribution of the residue among my successors. They are:
(i) (state name) in the amount of (state amount);
(ii) (state name) in the amount of (state amount);
(iii) (state name) in the amount of (state amount); and then

as prescribed by the Syariat of Allah Ta'ala and I also enjoin that they take care for my infant; they are
(i) (state name) in the amount of (state amount);
(ii) (state name) in the amount of (state amount);
(iii) (state name) in the amount of (state amount);and
and to administer their shares until they have reached the age of baligh and maturity; and

I appoint ( state name of executor(s) ) to be my executor[s] and I trust his or their (religion, trustworthiness, good character (adil) and sound judgment and it is in his or their absolute discretion to do such act or thing as his or they deem fit for the benefit of them and this appointment has been accepted by the abovenamed executors[s] in accordance with Islamic law in the presence of the undersigned witnesses and I so declare accordingly.


Dated this day of


Signed by the said testator
In the presence of us, who at
Request and in his presence
Have subscribed our names as (Name of testator) (Signature)


Witnesses
(Signature)


Witnesses
(Signature)

*Please amend accordingly

MENYAMBUT TETAMU TERAKHIR

Tahukah siapa tetamu terakhir yang akan mengunjungi kita? Tahukah anda tujuan ia menziarahi dan menemui kita? Apakah hajatnya? Ketahuilah! Ia tidak datang kerana mahukan hartamu atau kerana mahu menikmati hidangan lazat yang selalu kau perolehi setiap hari, dia datang tidak kerana untuk meminta bantuan darimu untuk membayarkan hutangnya atau meminta sokongan politik untuk projek yang mahu diusahakannya atau meminta bantuanmu untuk perkara yang tidak dapat diselesaikannya.

Tetamu itu datang untuk melaksanakan satu urusan yang amat penting yang engkau telah ditetapkan mempunyai kaitan dengannya. Seluruh penduduk langit dan bumi walau berkerjasama untuk menghalang misi tetamu ini nescaya akan gagal segala usaha mereka. Walau anda tinggal dalam benteng atau kubu yang serba canggih dan dikawal dengan alat pertahanan dan pengawalan yang ketat tidak akan dapat menahan kedatangan tetamu ini.

Ia datang tanpa memerlukan apa-apa izin, kebenaran atau perlu temujanji, tanpa undangan - tidak kira sama ada kamu sedang menikmati waktu lapang atau waktu sibuk, masa kamu masih kaya atau dalam kesusahan, masa kamu sihat ataupun sedang sakit, samaada kamu sedang bermusafir dinegara orang atau sedang berehat didalam rumahmu. Tetamu ini memiliki hati yang teguh dan tidak akan terpengaruh dengan rayuan tangismu atau boleh diberikan rasuah/sogokan untuk menangguhkan tugasnya untuk memberikan kesempatan masa bagimu. Tiada alasan boleh diterima oleh tetamu ini walau selogik akal sekalipun kononnya kamu memerlukan masa untuk menilai semula kehidupanmu dan agar kamu dapat membuka lembaran baru untuk memperbaiki catatan kehidupan dalam hidupmu. Padanya seluruh harta bendamu tidak bernilai apa-apa disisinya.

Ia hanya menginginkan dirimu saja, bukan orang lain! Ia mahui kesemuanya bukan separuh badanmu! Ia ingin membinasakanmu! Ia ingin kematian dan mencabut nyawamu! Menghancurkan raga dan mematikan tubuhmu! Dia lah malaikat maut!!!

Tahukah anda bahawa kunjungan Malaikat Maut merupakan sesuatu yang pasti? Tahukah Anda bahawa kita semua menjadi musafir di tempat ini? Sang musafir hampir mencapai tujuannya dan mengekang kendaraannya untuk berhenti dihujung destinasi? Tahukah Anda bahawa pusingan kehidupan hampir akan terhenti dan kenderaan usia sudah mendekati persinggahan terakhirnya? Sebahagian orang soleh mendengar tangisan seseorang atas kematian temannya, lalu ia berkata dalam hatinya, "Aneh, kenapa ada kaum yang akan menjadi musafir menangisi musafir lain yang sudah sampai ke tempat tinggalnya?"

Tahukah Anda bahawa kunjungan Malaikat Maut kepadamu akan mengakhiri hidupmu? Menyudahi aktivitimu? Dan menutup lembaran-lembaran amalmu? Setelah kunjungannya itu, kita tidak akan dapat lagi melakukan satu kebaikan pun. Tidak dapat melakukan solat sunat dua raka’at. Tidak dapat membaca satu ayat pun dari kitabNya. Tidak dapat bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir, beristighfar walaupun sekali. Tidak dapat berpuasa walaupun sehari. Tak upaya lagi untuk bersedekah meskipun sedikit. Tidak dapat melakukan haji dan umrah walaupun mempunyai banyak wang dan persiapan. Tidak dapat berbuat baik kepada kerabat atau pun tetangga. Suratan amalmu sudah berakhir dan engkau hanya menunggu perhitungan dan pembalasan atas kebaikan atau keburukanmu!!

Oleh itu, mana persiapanmu untuk menemui Malaikat Maut? Mana persiapanmu untuk alam kubur ketika menghadapi pertanyaan, ketika di Padang Mahsyar, ketika hari Hisab, ketika ditimbang di Neraca Keadilan Ilahi (Mizan), ketika diperlihatkan lembaran amal, ketika melintasi Sirat dan berdiri di hadapan Allah Al-Jabbar?

Bermuhasabahlah ke atas dirimu di saat masa lapangmu, fikirkanlah betapa cepat akan berakhirnya masa hidupmu, bekerjalah dengan sungguh-sungguh di masa lapangmu untuk masa sulit dan keperluanmu, renungkanlah -

pernahkah kita menyakiti hati dan perasaan orang lain?

pernahkah kita menganaiyai orang lain demi mementingkan kejayaan dan kesenangan diri kita sendiri?

Sedarkah segala tindakan kita akan dicatat di lembaran amal?

Di mana perginya janji-janji yang pernah kita buat yang tidak ditunaikan?

Di mana harta benda yang telah kita kumpulkan?

Untuk apa ianya dibelanjakan?

Apakah yang dapat menyelamatkan kita dari cubaan dan huru-hara itu?

Apakah kelak anak-anak yang kita didik mampu untuk mengirimkan bingkisan hadiah kepada kita, apabila kita berada didalam kubur kelak?

Apakah kau yakin dan pasti bahawa semua amal baik mu selama hidupmu ini diterima Allah - atau ada antaranya yang tertolak???


Jawablah pertanyaan-pertanyaan ini dengan jujur....semoga Allah memberikan rahmat dan keampunan untuk para pembaca dan penulis.

Wednesday, March 23, 2011

Functus Officio?

I read the development in DSAI's case with interest - for the purpose of academic interest I wonder how did they reconcile today's decision (whereby the learned judge reversed his own earlier ruling) with the landmark case of HARTECON JV SDN BHD & ANOR v HARTELA CONTRACTORS LTD [1996] 2 MLJ 57 COURT OF APPEAL whereby it was held inter alia that"

"Once a judge makes a ruling, substantive or procedural, final or interlocutory, it must be adhered to and may not be reopened. Although the first decision was made on an interlocutory matter which was purely procedural in nature, it was nevertheless binding on the court and on all parties to the lis until its reversal on appeal."

I stand corrected but bukankah dalam kes ini kes ni dah jadi Res Judicata?

I quote, again from the same case, it was also held that:

" A failure to adhere to the principle of res judicata may lead to chaos in the conduct of civil proceedings. In this case, on the assumption of the law made by counsel before the court, there would have been no bar to the judge to re-review his second decision reversing himself. The process could then be repeated ad infinitum with no conclusion".

So apa kesudahan kes ini? Bukankah sepatutnya pendakwaan perlu merayu ke mahkamah rayuan baru betul?

Friday, March 18, 2011

Tips for frugal living...

Click to enlarge in another window. Click again to super size!

Thursday, March 10, 2011

Mahkota Dewa @ Simalakama

Buahnya kecil sahaja, tapi power!

Buak yang belum matang turut digunakan dalam perawatan tradisional

Mahkota Dewa @ Simalakama digunakan sebagai ubat anti kanser, anti diabetik. Bijinya amat beracun. Buanhnya perlu diproses dahulu sebelum ianya boleh digunakan dengan selamat. There are enterprising people selling this plant for 200 bucks per plant sedangkan di Indonesia sekiranya seseorang disahkan mengidap kanser, nurse akan memberikan biji Mahkota Dewa free of charge untuk ditanam sendiri oleh pesakit.

Lokasi : Parent's house TTDI, KL. Biji benih diambil oleh penulis dari Indonesia. Selain dari Mahkota Dewa, ada banyak tumbuhan lain yang ada disekeliling kita yang boleh dibuat ubat untuk mengatasi kanser. Antaranya adalah daun durian belanda, pucuk markisa, rumput ular ataupun rumput mutiara. Nota : Rumput Mutiara (berbunga kecil putih,) is a kind of weed. Ianya tumbuh dengan subur di Bulatan Kayangan, Shah Alam.

(Ini bukan rumput mutiara yang orang buat landscaping macam rumput carpet berdaun lebar tak naik-naik tinggi tu ya... jangan tersalah pokok!!!).

Monday, March 07, 2011

Photos of loved ones = painkillers

Click on photo to read the above article

Nashwa & Muqarrabin

Muqarrabin & Ayah...

Sakinah's world

A photograph is mere image, a snapshot in time. Depending on the media on which it is recorded, may not last. On the contrary, an image of loved ones, retained in a person mind and held dear in the heart, is held therein forever.