Popular Posts

Monday, February 01, 2010

Wedding Apiz & Siti in Rembau 31/01/2010

Selamat pengantin baru kepada Apiz & Siti yang baru sahaja melangsungkan majlis perkahwinan mereka di Kg Tg Sena, Rembau, N9. Penulis dengan happynya jadi "trigger happy" shooting all these photos. Secara majoritinya, adalah gambo2 candid.

Ini adalah acara Raja Sehari kita bersantap... (terdengar bisikan dari hadirin yg datang... dalam loghat Nogori.. pedulikan pengantin buat kerojo)... so jangan jeles ye..

The happy couple on their wedding day...

Penulis sempat merakamkan this magical moment... when one of the pengantin.. terkantuik...apa ekau tak percayo den ko? Just look at the expression on their faces... (tak la clear sangat sebab gambo ni penulis dah compress supaya senang nak upload) ...actually somebody siram depa tu dengan air mawar.... ade ke terkantuik!... kalau ini kisah benar ..takajuik orang & spoil majlis je... (apiz & Siti.. jgn mare ye)

Ha.... inilah dia nya... Sdr Apiz kita (coincidentally is my wife's cousin) adalah pahlawan cangkul belia No 1 in Negeri Sembilan. Montori Besau sendiri yg kasi. Bermacam-macam usaha niaga yang berasaskan pertanian dijalankan oleh beliau termasuklah supply lembu, kambing, badak.. (eh ...takde, salah kategori) tanaman sayuran, kelapa sawit & juga makanan dingin beku...(ah...barulah ado cucur badak)....Jangan main-main... tapi kenapa Mr KJ tak datang kenduri? Rombau ni kan kawasan Parlimen KJ...Misteri sungguh...

Tu dia... ni ha alamat, no telepon & email si Apiz... senang kome nak berurusan & place orders... siapa lagi nak tolong naikkan saudara islam sebangsa kalau bukan kita... kasilah sokongan moral sikit...(errr... ada diskaun utk family penulis boleh? Ini dah kiro promosi gratis ni.) Apa pun, selamat pengantin baru Apiz & Siti...Barakallahulak.. semoga jodoh kalian berdua kekal hingga ke anak cucu cicit piut etc...

No comments: