Popular Posts

Thursday, February 25, 2010

Baby's early arrival

It was approximately 1 pm, the writer was just about to push the send button, to post an article unto his blog when the noon silence was shattered by a sudden phone call.. huh... kena bergerak ke Hospital Putrajaya ASAP... the doctors would not want to wait any longer, although the expected delivery date would be 05/03/2010... due to my wife's past health conditions, the baby must be delivered soonest possible to avoid complications... maka dengan berat hati penulis meninggalkan pejabat, pulang ke rumah, terpaksa balik ke opis lagi to collect the guarantee letter and practically "flew" to Putrajaya..I think I hit 150km/h at a straight stretch on the highway... practically running on vapour as did not have the opportunity to fill in gas...que panjang... managed to reach Petronas NGV station sebelum the car engine spluttered to a dead stop... habis! jangan kena speed trap lagi sudahlah.

Macam pi report duty aje dengan pakaian seragam hospital..ingat boleh lagi penulis kidnap nak bawak pi Sushi King @ Alamanda, makan tengah hari... tapi dah tak dibenarkan la pulak..

Band ... macam nak pi masuk concert/amusement park... takpe, in a few yrs time selaras dengan perkembangan teknologi, kita akan guna RFID tag technology... esp untuk elakkan baby yg baru lahir tertukar dalam hospital.

Sempat calling-caling kawan dan sedara mara.. kasi tau..

Dapatlah juga makan sushi & minum Yakult... penulis terpaksa pi sorang2 & tapau utk org yang terkurung di Hospital... kesian, kena puasa start jam 12 t/malam utk operation the next morning..

Permandangan subuh di Hospital Putrajaya... dulu masa penulis dok kat area P9 ni takde la pulak jamm gile macam ni.... ada ka nak pi sepital pun que..

The baby, a boy!.. Alhamdullillah.. penulis memanjatkan kesyukuran kepada Illahi, yang telah mengurniakan seorang putra. Penulis hanya mengetahui jantina baby setelah dimaklumkan oleh nurse. Apapun jantina baby, penulis terima dengan redha. Maka terbuktilah pesanan/tips yang disampaikan semasa pertama kali penulis mengikuti training ESQ on bagaimana nak mendapat baby boy... (selama ni takleh cerita sebab takde bukti) - tyg ini extra, tak sama dengan tip dalam posting blog penulis sebelum ini). Semoga menjadi anak yang soleh, zurriyat qurrata a'yun wajaalna lil muttaqina imama.. dan dapat berbakti kepada agama dan ibubapanya. Amin. Setelah menunggu beberapa jam di tempat menunggu OT, barulah penulis dipanggil masuk. Penulis diberi kesempatan untuk mengumandangkan Azan & Iqamah ditelinga kanan dan kiri baby serta mempraktikkan pengajian perubatan Islami untuk mengelakkan anak yang baru lahir dari gangguan musuh yg abadi.

Tersenyum pula baby bila ayah nak ambil gambar...

For those yg berhajat nak melawat, the mother and the baby la ni kat Ward 2A, Katil No. 4, Hospital Putrajaya.

3 comments:

Chah said...

tahniah.. it's a boy...

Anonymous said...

congratulations.. a boy!!!
alhamdulillah.. must be jumping up and down! hehe..

Superstage said...

Tq Chah and Anon, takde la sampai jumping up and down, but di iringi great sadness sebab the good doctors suruh ikat.... but at least esok2 ada teman pi trip ngail,pi kebun, naik basikal, pi masjid etc..etc :-)