Popular Posts

Wednesday, October 28, 2009

Helmet Innovasi "Tenggiling Malaya"



click on the above to read

Berita terkini dari

http://www.dahon.com/news/releases/09112009.htm

Begitu innovatif sekali bangsa asing... kita hanya menumpang populariti nama binatang yang memberikan ideanya sahaja.... kalau nak beli helmet ni, tengoklah harganya... harap-harap takdelah kes nak buat topi keledar untuk ride basikal depa kat sini buat dari kulit/sisik tenggiling aslli... habis pupus haiwan yang dilindungi ini... kesian, tah berapa kes yg aku tengok dah tergolek terlentang kat tepi jalan sebab kena langgar lori kat area Puncak Alam.. sekali tengok macam paip berlingkar, tengok betul2 rupanya si tenggiling yang dah mati keras!!!

Hats off... (err.. helmets off) to DAHON!

Siapa cepat... dia dapat... hangpa sume pi la register paten untuk helmet berasaskan idea dari haiwan lain... contohnya binate comel si "landak raya".. apalah rupanya.... Amacam?

No comments: